Gluténmentes ropogós kenyértekercsek (GM)

Gluténmentes ropogós kenyértekercsek (GM)

Csodálatos kis gluténmentes, ropogós zsemle, amelynek aranyszínű, ropogós a héja és puha, puha a belseje. Kicsit olyanok, mint a kis ciabatta zsemlék, de finomabb morzsaszerkezettel, és tökéletesek ebédszendvicsekhez és levesekhez, vagy vacsoratekercsnek.

Gluténmentes ropogós kenyértekercsek (GM)

Ezeket a tekercseket az Eat & Enjoy Gluten Free című szakácskönyvemben található szeretett ropogós bagett receptjéből adaptáltam, így ha élvezed ezeket a gluténmentes ropogós kenyértekereket, akkor szerintem imádni fogod a könyvemet! Ez a bagettrecept a legkedvesebb visszajelzéseket kapta, az emberek azt mondták:

„Csodálatos baguette… 5 éve nem ettem ilyet. Még a férjemnek is ízlett, pedig ő nem cöliákiás!”

vagy

„Épp most sütöttem és ettem egy bagettet az ön receptje alapján, micsoda meglepetés volt, több mint 10 éve nem ettem ilyet, és a feleségemmel (aki nem cöliákiás) le kellett küzdenem, mert az íze annyira hasonlít ahhoz, amire emlékszem, hogy milyen íze volt.”.

Ezek a tekercsek az én tisztelgésem a recept előtt, az én miniatűr formámban. Tehát bízzon a véleményekben, és próbálja ki ezeket az elragadó gluténmentes, ropogós zsemléket. Ez egy szép, egyszerű recept, és nem tart túl sokáig elkészíteni őket.

Hozzávalók

  • 360ml meleg víz
  • 10g szárított aktív élesztő
  • 2 teáskanál porcukor
  • 20g egész szőke psylliumhéj
  • 1 teáskanál almaecet
  • 90g tápióka keményítő
  • 320g gluténmentes sima liszt (én a Doves Farm FREEE lisztjét használtam)
  • 0,5 teáskanál finom só
  • 1-2 evőkanál olívaolaj, a tekercsek megkenéséhez

Elkészítés

  1. Adjon 160 ml langyos vizet, a szárított aktív élesztőt és a porcukrot egy keverőkancsóba vagy tálba, és keverje össze. Hagyjuk állni körülbelül 10 percig, vagy amíg a tetején vastag habréteg nem képződik. Ha nincs hab, az élesztő elhalt, és egy új csomag élesztőre lesz szüksége.
  2. Amíg az élesztő dolgozik, tegye a psylliumhéjat egy kis tálba, öntse rá a maradék 200 ml langyos vizet, keverje össze, és hagyja állni, amíg az élesztő elkészül (kb. 5-10 perc). A psyllium felszívja a vizet, és sűrű gél állagúvá válik.
  3. Adja a gluténmentes sima lisztet, a tápióka és a sót egy botmixer táljába, és jól keverje össze, hogy összeálljon.
  4. Öntse az élesztős kancsó tartalmát az állókeverő táljába, valamint a psyllium gélt és az almaecetet. Keverje magas fordulatszámon 5 percig, amíg egy szép tésztagombócot nem kap.
  5. Nagyon enyhén lisztezze meg a munkafelületét, és forgassa ki a tésztát. Gyúrja téglalap alakúra, körülbelül 5 cm vastagságúra. Ezután egy tésztaszaggatóval vágja 6 négyzetre (lásd az alábbi képeket).
  6. Béleljünk ki egy nagy tepsit szilikonszőnyeggel vagy tapadásmentes sütőpapírral, és helyezzük rá a tekercseket. Tapogassa őket szép formára, és helyezze el őket szépen a tálcán, hogy a kelesztés során legyen helyük növekedni. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával vagy ruhával, és hagyjuk kb. 1 órán át sülni, vagy amíg 50%-kal megnő a méretük.
  7. Melegítsük elő a sütőt 200C-ra (légkeverés). A tekercsek tetejét és oldalát kenjük meg olívaolajjal, majd a sütő középső polcán 30 percig süssük.
  8. Miután megsült, tegyük egy hűtőrácsra, és vagy melegen fogyasszuk, vagy hagyjuk kihűlni későbbre.*.

Megjegyzés

*Ezek a tekercsek a sütés napján frissen fogyaszthatók a legjobban. Ha azonban marad belőle, akkor lefagyaszthatjuk, vagy mikróban (kb. 40 másodperc alatt) megpiríthatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük